<

Ännu ett kundmysterium

Häromdagen kom en kund fram till mig. Det framkom ganska snabbt att han kunde varken svenska eller engelska. Men ETT ord kunde han: majs.
 
So far, so good. Mannen ville ha majs. Så jag visade honom majskolvarna i fruktavdelningen. Han tog upp en majskolv, kände lite på den. Såg fundersam ut. Men så sa han "no, no" och la tillbaka den. Han gnuggade sina händer mot varandra, som om han rullade imaginära och väldigt platta köttbullar. Jag var inte helt säker på vad det betydde, men tänkte att det enda som finns kvar i majsväg, ja, det är ju majskorn på konservburk.
 
Så jag förde honom bort till andra sidan affären och visade honom majskonserverna. Precis som tidigare plockade han upp en burk, studerade den noggrant för att sedan säga "no, no" och ställa tillbaka den. Han tecknade med händerna någonting fyrkantigt, någonting lite större än en majskonserv. Han sa "one kilo". Och så plockade han upp en påse med tagliatelle, och gestikulerade på ett sätt som fick mig att förstå att det han nu ville ha fanns i en påse. Eller det var så jag tolkade det, i alla fall.
 
Vi har ingen majs i påse, och inte i större förpackningar än så här. Det var budskapet jag försökte få fram till mannen. Både på engelska och på svenska.
 
Då gjorde mannen ytterligare en gest. Han kastade ut ett imaginärt fiskespö och började rulla tillbaka draget. Det var först då jag fick klart för mig exakt vad mannen ville ha.
 
Skojade bara.
 
Jag fattade ingenting.
 
Jag gjorde ett sista försök när jag visade honom Maizenan. Såsredning. Inte heller det var rätt. Då log mannen, sa "thank you" och gick iväg.
 
Jag kan inte släppa det här. Vad ville mannen ha, egentligen? Någon som har en gissning?

Kommentarer
Postat av: LRV-

Han ville köpa MÖSS i påse fattar du väl!? MICE! :)

2012-07-07 @ 01:22:53
Postat av: Matilda

Kuk

2012-07-07 @ 01:50:21
URL: http://eliasson.blogg.se
Postat av: Anonym

Majsmjöl. Det kan också kallas polentagryn...

Svar: Kanske det! Frågan är vad det har med fiske att göra?
Simon

2012-07-07 @ 08:10:32
Postat av: BoelBitar

Popcorn för helvete.

2012-07-11 @ 18:32:30
URL: http://boelbitar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0