<

Om förkylningsviruset hade varit en människa


Rhinoviruset, det lilla aset.

De två senaste nätterna har jag legat vaken. Inte för att jag haft något särskilt ångestladdat på mina axlar. Inte för att jag varit speciellt pinsam under dagen som gått. Inte för att jag mördat någon med mina bara händer och grävt ner kroppen i Slottsskogen. Bakom ett träd. Markerat med ett kryss. Precis där vid minigolfbanan.

Nej, anledningen till att jag legat vaken är att jag har drabbats av en brutal version av det vi i vardagligt tal kallar förkylning. Men i det här fallet skulle jag vilja kalla det något annat, något i stil med "dödsförkylning", "the-upfucking-of-nose-and-airpipes-syndrome" eller kanske "pest OCH kolera".

Huvudet värker. Nacken ömmar. Området kring min näsa, jag är inte säker på om det är hud eller bara ett tunt lager med snor, men det flagnar i vilket fall som helst. Näsborrarna växlar mellan att rinna konstant och att blockera sig själva helt och hållet.

Det enda som har hållit mig från att bryta ihop totalt (bortsett från Ipren, Panodil och sju kg nässpray) är fantasin om hur jag skulle tortera förkylningsviruset, om det hade varit en människa. Det låter kanske inte så sunt, att förlita sin mentala hälsa på en fantasi om att tortera människor, men herregud, jag kan ju inte tortera ett virus som det är, eller hur? Hur skulle jag göra det? Med mikroskop och pincett?

Nej, jag tänker mig att jag börjar med att spänna fast viruset på ett bord med armar och ben utsträckta. Sedan säger jag "Hej och välkommen till dagens förkylningstortyr! Nu har jag förberett lite här..." och så tar jag fram en skål med allt snor jag snutit ur mig de senaste dagarna. Detta häller jag i en specialgjord mask som jag sedan sätter på viruset. Jag instruerar viruset att det enda sättet att bli av med snoret är att svälja det, alternativt att fräsa ut det genom rör i näsan. Men då fyller jag på med nytt snor några minuter senare.

Så där håller det på i ett par dygn. Om viruset mot förmodan skulle lyckas somna håller jag för så att det inte kommer någon luft till näsan.

Leken tar slut när virusmänniskan har fått en förkylning på riktigt.

Tyvärr kan jag inte göra något av det här. Det enda jag kan göra är att säga: fuck you, förkylning. Fuck you.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0