<

Dagen då jag blev raggad på

Klockan var runt 20 på kvällen. Jag satt på spårvagnen med näsan i iPhonen, som vanligt. Ett fyllo steg på. Han sade "BRÖÖÖÖÖL HÖRR DÖRR BAVAFAVVAAAAA" och satte sig ner. Bukfetman gjorde att han fick sitta lite på sniskan. Drog en ice breaker till mannen som satt bredvid: "HARU FAAAN DEJ HÖFF ÖÖÖ BÖÖÖ".

Jag tittade upp från min telefon. Eftersom att jag satt på sätena som löper längs vagnens långsida hade jag fri sikt mot fyllot. På ren reflex himlade jag med ögonen. Under en bråkdels sekund fick jag ögonkontakt med en tjej som satt närmare fyllot. Ni vet, en sådan ögonkontakt man får då man har en gemensam fiende. Vi ingick i en tyst överenskommelse om att "ja, han är en idiot". Och så fortsatte vi med våra liv. Trodde jag.

Några minuter senare hörde jag en kvinnoröst halvskrika "ursäkta mig!" åt mitt håll. Jag tittade upp mot tjejen, som ju satt en bra bit bort. Försökte utläsa i hennes blick om det var mig hon menade. Pekade mot mig själv, frågande.
-Menar du...?
-Ja! Hej! halvskrek hon.
Hej...
Vad heter du?
Jag började leta. Studerade alla som satt runt omkring mig. Tittade upp i taket. Men hur mycket jag än kollade kunde jag inte se den dolda kameran.

Men NÅGOT måste ju vara fel på henne, tänkte jag. Lider hon av någon form av schizofreni? Har hon narkotika i kroppen? Är hon på flykt från en krigsdrabbad zon i Mongoliet där hennes partner blev tillfångatagen av en kringresande cirkus vilket nu har lett till ett desperat sökande efter en ny partner?

Samtalet fortsatte.
- VAD HAR DU GJORT IKVÄLL DÅ? frågade hon, om möjligt, med ännu högre röst än tidigare.
- Jag har varit och tagit ett par öl på Linné-
- Va- [kort paus, eftersom att vi pratade i munnen på varandra] vad sa du?
- Jag har DRUCKIT ÖL, artikulerade jag. PÅ LINNÉGATAN!
- Ahaaa! Linnéterass!
- Ja! Ja precis, den ligger... där.
- Hah? Du vet... Linné... Terrace?
- Ja, den är på samma gata!
- Aaah!
Jag kommer inte ihåg alla detaljer. Kan knappt minnas hur hon såg ut. Ni måste förstå att man som kille aldrig blir raggad på. Det händer bara inte. Åtminstone inte när promillehalten är under 2. Jag var i chock.
När vi började närma oss stationen frågade hon om mitt nummer. Fortfarande halvskrikandes, från ett behörigt avstånd, så att hela vagnen kunde höra. Samtidigt som jag blev så röd i ansiktet att det skulle kunna färga av sig höll min världsbild på att falla samman. Händer det här verkligen? På riktigt?
Jag gick bort till henne och gav mitt nummer. Inte för att jag kände intresse eller attraktion, utan för att jag tycker att sådana här insatser bör premieras. Hon visade upp sin mobil från tidiga 00-talet och frågade om numret var rätt. Det var det inte. Det var inte heller rätt efter andra försöket. Och inte efter det tredje. Jag försökte förklara för henne exakt vilken fyra det var hon skulle ta bort. Till slut lyckades hon. Jag frågade var de kom ifrån. Hon satt med ett par kompisar. Hon sa att hon kom från något land, jag hörde inte riktigt, men jag tror det var Tyskland. Hennes kompisar kom från Österrike.
Hon har inte hört av sig, vilket är tur eftersom att jag då hade dött av genans, nervositet och död.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Konstigt att killar inte blir raggade på. JAG raggar på killar. Och får alltid napp (jag överdriver inte (!), men bara för att jag får fisken på kroken betyder det inte att jag äter den.) Du är ju jättesöt/snygg och uppenbarligen rolig och smart så jag förstår inte varför du inte skulle bli raggad på oftare :)

2012-05-25 @ 22:16:45
Postat av: Gordon Freeman

Killar blir inte raggade på för det handlar om tillgång å efterfrågan. Det är mycket större efterfrågan från killars sida att hitta tjej än att tjejer att hitta killar. Dock är vissa tjejer ganska korkade å fattar inte riktigt att de måste ragga själva om de inte vara tillsammans med åbäken.

2012-05-26 @ 00:23:52
URL: http://evolution-of-perception.blogspot.com
Postat av: Elin

Simon hjärtat, är du säker på att du alltid uppfattar när kvinnor raggar på dig? Det är ju inte alltid sådär uppenbart förstår du. Jag blir orolig att du går runt med avstängd radar. Du borde rimligen bli raggad på med tanke på att det går ungefär 100 socialt polerade, snygga kvinnor på en vettig man. :P2012-05-27 @ 14:06:27
URL: http://superficialragdoll.blogg.se/
Postat av: Vanilla

Johanna, gör du det i samma stil som tysken i det här inlägget? Heja dig i så fall, mer sånt! Och tack för berömmet! Freeman, ja det är ju en hel karusell av könsroller och normer i verket här. Töntigt! Äsch Elin, nu definierar jag raggning som något sånt här. En approach till vilt främmande människa. Något konkret och mätbart. Det händer mig aldrig. Sen finns det massa saker man kan inkludera inom raggningsbegreppet, och där har jag väl någorlunda koll, även om jag inte vågar lita fullt ut på en sådan uråldrig teknik som radarn :)

2012-05-27 @ 15:27:14
URL: http://absolutvanilla.blogg.se/
Postat av: Johanna

Ja, jag gör det i samma stil som tyskan. Jag är fruktansvärt dålig på subtil raggning. Har inte riktigt förstått hur man gör (eller hur man märker ifall man får nått gensvar).

2012-05-28 @ 21:23:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0