<

Har ni hört om den där skelettkvinnan?

Hon som hade skelettdelar hemma hos sig och misstänks ha haft sex med dem?
 
Jag känner mig lite kluven. Å ena sidan tycker jag inte att man ska få behandla lik och skelett hur som helst. Det känns bara konstigt. Å andra sidan tycker jag att det är lite av en skitsak. Det är ju ett brott utan något direkt offer. Det är väl i så fall den framlidnes anhöriga som kan känna sig kränkta, men det är allt.
 
Många av oss lever under en högst subjektiv uppfattning om att döda kroppar är heliga. Jag förstår den åsikten, även om jag inte håller med. Jag bryr mig inte det minsta om vad folk gör med mina kvarlevor när jag är död. Det är ju inte som att jag kommer att kunna känna av det. Om någon vill ha sex med mitt lik – fine! Jag hade ju inte själv gjort det, men whatever floats your boat, så att säga! Vilken ultimat komplimang ändå. Att man är så pass sexig att någon vill sexa upp ens lik! "Boner" hade fått en helt ny innebörd!
 
Awwww yeeeee! Giggidy!
 
Brott mot griftefriden kan ge fängelse i upp till två år. Jämför detta med ofredande, där mobbning ingår. Straffet är oftast böter. I sällsynta fall kan det ge fängelse, till exempel i det här, där en läkare var kär i en sjuksköterska och skickade över 90 mejl trots att hon hade klargjort att hon inte var intresserad. Kvinnan berättade i rätten hur chockad, förtvivlad och rädd hon var över den oönskade uppvaktningen. Mannen fick besöksförbud och fick dessutom byta jobb, men fortsatte ändå att mejla.
 
Mannen fick en månads fängelse.
 
Här har vi ett brott med ett faktiskt offer som inte bara känner sig kränkt utan också rädd. Ett brott som påverkar en människas vardag och möjligheter att påverka sitt eget liv.
 
Sen har vi sexuellt ofredande, som ligger på exakt samma straffskala som brott mot griftefriden – böter eller fängelse i upp till två år.
 
Jag förstår inte. Visst är det konstigt att ha sex med lik, men varför dömer man ut straff efter hur konstigt någonting är, istället för att göra det utefter hur allvarliga konsekvenserna blir för offret?
 

Kommentarer
Postat av: HateBuster

Har ni hört om den där skelettkvinnan som faktiskt INTE är nekrofil?
Hon friades i Hovrätten och hon har aldrig någonsin sagt att hon är nekrofil, det är en grej som en åklagare blåst upp för sin kariärs skull. Nu lär åklgaren få städa av skrivbordet...

Svar: Ja, jag skrev att hon var just MISSTÄNKT och inget annat!
Simon

2013-10-11 @ 13:18:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0