<

Jag vill se Grekland i Lyxfällan

Visst hade det varit ett jäkligt spektakulärt avsnitt?
 
Magnus Hedberg och Patrick Grimlund skakar hand med den grekiska premiärministern Antonis Samaras, stämningen är god till en början, de två svenskarna får en rundtur i solparadiset som många av oss har drömt om att leva i, Samaras visar upp stränder, mysiga restauranger, 55-åriga pensionärer, folk som tar ut en trettonde månadslön. "Men hur betalar ni allt det här?" frågar Magnus. "Ja, det är jag väl kanske inte helt hundra på, men det har ju funkat hittills!"
 
Magnus och Patrick tar ett seriöst snack med Samaras, säger att den här livsstilen inte är hållbar, det måste han ju förstå själv, att räkningarna inte betalar sig själva, att EU är dem hack i häl, att de snart blir kickade ur valutaunionen. Ja, jo, det håller väl Samaras med om.
 
Magnus tar fram en svart tavla där han sätter upp enmiljonssedlar. Visar sig att de går 40 000 miljarder back – varje dag. Samaras börjar gråta. Han förstod aldrig att det var så här illa.
 
M&P gör upp en punktlista på åtgärder som Samaras måste vidta:
  • Börja ta ansvar för Greklands ekonomi
  • Betala av de akuta skulderna till EU-länderna
  • Sluta dricka så jävla mycket ouzo
Men deee eeee ju så goett!!!!!!
 
Samaras skriver på en fullmakt som gör att M&P får full kontroll över Greklands ekonomi. De tvingar Samaras att samla ihop sina grejer, typ Rhodos, Kreta och Parlamentsbyggnaden i Atén, för att sälja dem på loppmarknad till högstbjudande. Turkiet betalar lite mer för Kreta än vad det egentligen är värt, bara för att vara snälla.
 
Samaras börjar åter igen gråta när M&P säljer hans ouzosamling till en random kille på gatan. "Nej, inte ouzon!" säger han. "Inte ouzoooon!".
 
Precis när det ser ut att ordna sig för Greklands ekonomi börjar folket demonstrera. De tycker att det är för jobbigt att jobba till 65, och wtf liksom, hur ska de kunna klara sig utan en månadslön som de inte har jobbat för och som få andra länder har eftersom att det är ekonomiskt oansvarigt men som Grekland borde ha ändå eftersom: YOLO!!!??????? Ännu ett argument: i och med att det är svåra tider och lågkonjunktur så borde ju det betyda att folket behöver mer pengar, och inte tvärtom! Det är helt absurt att man ska få mindre pengar när man behöver dem som mest!
 
Att hålla demonstranterna i schack är inte gratis. Kostnaden för polisinsatserna är enorm.
 
Magnus och Patrick ser sig för första gången besegrade. Det finns inget de kan göra.
 
Ouzon i Samaras shotglas fladdrar till i den svala vinden. En tår rullar sakta ner längs hans kind och bromas upp vid skäggstubben. Det är den värsta dagen i hans liv. Han är alldeles, alldeles ensam.

Kommentarer
Postat av: spektrum

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH DU ÄR SÅ J*VLA ROLIG SIMON!
JAG ÄLSKAR DIN BLOGG! :D

2012-11-13 @ 20:50:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0