<

7 sorters Facebook-gillningar

 
Det är rätt så fascinerande hur många olika betydelser en gillning på Facebook kan ha. Själva syntaxen är binär, antingen gillar man eller så gillar man inte. Semantiken, vad gillningen faktiskt betyder, beror som alltid på sammanhanget.
 
Här följer alla de olika gillningarna jag har identifierat hittills:
 
1. Den uppskattande gillningen
En status uttrycker sig snällt/uppskattande mot någonting. Alla som känner sig träffade gillar för att visa uppskattning tillbaka.
 
2. Den skadeglada gillningen
"OMG, jag råkade tappa byxorna mitt i city idag, PRECIS när chefen gick förbi!!!!!". Alla gillar.
 
3. Den ironiska gillningen
På något sätt har en facebook-status gett upphov till debatt. Någon skriver en idiotisk kommentar, meningsmotståndaren lägger en gillning som en uppenbar diss.
 
4. "The last stand"-gillningen
Denna gillning syns endast till då någon ändrar relationsstatus. Och de enda som uppfattar vad gillningen faktiskt betyder är de som har kännedom om parternas sexuella historia och om gillaren i fråga ingår där. För när ett ex eller tidigare ragg gillar en relationsstatusändring är det inte för att de är uppriktigt glada. Det är en illa dold kanalisering av all bitterhet, sorg och rent hat som relationsändringen gav upphov till.
 
Hur gillningen skulle hjälpa på något sätt är oklart. Kanske är det bara ett rop på hjälp. En sista vädjan. Välj mig, säger gillaren. Snälla. Välj mig.
 
Sorgligt är vad det är.
 
5. Den idiotiska gillningen
Är det bara jag, eller är det inte lite idiotiskt att gilla en relation-till-singel-status? Jo, jag vet, det är väl i de flesta fallen menat som en komplimang ("åååh, så du är on the market igen? nomnomnom....). Men är det inte lite väl mycket utrymme för missförstånd här? Det kan bli så himla fel. Den nyblivna singeln är troligen i en rätt så sårbar situation. Varför ta risken att gilla och hålla på?
 
6. Den totalt meningslösa äckelgillningen
OMG DET ÄR EN BILD SOM SÄGER ÅT MIG ATT GILLA OM JAG BRUKAR ANDAS OFTA!!!! JAG MÅSTE GILLA DEN, FÖR JAG ANDAS JU NÄSTAN HELA TIDEN HAHAHAHAHAA!!!!!
 
7- Samvetsgillningen
Din kompis har skrivit om någonting hen verkar vara stolt över. Innerst inne tycker du att det är en skitsak att vara stolt över. Men du gillar ändå. Ni är ju ändå kompisar liksom. Kompisar ställer upp för varandra. Speciellt när det gäller gillningar.

Kommentarer
Postat av: Frida

*gillar*

2012-09-09 @ 21:32:35
Postat av: Sanna

nummer 6 <3

2012-09-10 @ 00:04:24
Postat av: Officiell YouTubeklippsleverantör

den här är väl lite kul: http://www.youtube.com/watch?v=YFo4AqyIPsA&feature=youtu.be

2012-09-10 @ 22:51:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0