Ny forskning: Gud finns

Burmesiska forskare bevisade det omöjliga

 
Nu finns det inte längre något tvivel. Mysteriet som har plågat människan genom alla tider är löst tack vare ett forskningsinstitut i Burma.
– Vår bevisning för Guds existens är överväldigande, säger Aung San Chwong, professor i gudologi.
 
Bevisningen bygger på studier kring bönesvar. Forskningsteamet bad för tillfrisknandet av nio slumpvis utvalda burmeser på ett sjukhus. Efter en vecka hade sju av dem blivit hemskickade från sjukhuset.
 – Datan har sagt sitt, säger gudaforskaren Aung San Chwong. Det är statistiskt säkerställt att Gud ingrep och välsignade de här sjuklingarna.
De sista två burmeserna avled på sjukhuset.
– Det är tragiskt, men inget som påverkar vår slutsats. De här två individerna var verkligen helt sjukt sjuka. Deras död var antagligen Guds vilja.
 

Richard Dawkins rasar

Omvärlden har inte varit sena med att reagera. Redan fem minuter efter forskarnas tillkännagivande skrev den ateistiska debattören och evolutionsbiologen Richard Dawkins på sin Twitter: "Den nya forskningen från Burma går inte ihop med min världsbild. Vi måste invadera Burma och ställa Aung San Chwong inför rätta. Nu. Med en gång.".
Den nuvarande påven Benedictus XVI gjorde sitt första Twitterinlägg någonsin och svarade Dawkins: "Ägd!".
 

Humanisterna rasar

Även i Sverige har burmeserna rört upp känslor.
– Här har vi kämpat så länge för att bögarna ska få gifta sig i kyrkan och så visar det sig helt plötsligt att Gud faktiskt finns? De konservativa Bibelkramarna kommer att gå helt bananas, säger Humanisternas ordförande Christer Strutt.
 

Alla rasar

Enligt människorättsorganisationen Amnesty är ateisterna i fullt uppror. Ett tiotal burmeser har dödats av arga ateister världen över. Ännu fler burmeser har fått karikatyrer ritade av sig, och många ska ha känt sig kränkta.
Trots all uppståndelse är gudaforskaren Aung San Chwong lugn.
– Var inte arg på mig, säger han. Jag är bara budbäraren! Det är ju inte som att man kan bli dömd till husarrest för resten av sitt liv bara för att man har genomfört revolutionerande forskning.
 
Timon Kringla

Det här var nog topp 10 bland det roligaste jag har sett


Den är mitt allt

 
Det var julafton. Du stod där under granen, förklädd i ett skimrande omslagspapper. Jag kände dig inte, visste inte ens vem du var, men när jag stod där framför dig, öga mot öga, så vällde det liksom över mig. Kärleken. Det var som om du hade funnits i mitt liv hela tiden, bara det att jag först nu fick träffa dig.
 
Jag tog på dig. Skrapade naglarna över de räfflade espresso- och lungoknapparna. Vred på dem lite. Kände av friktionen, beräknade den optimala vridkraften i huvudet. Jag monterade fast koppstödet. Fällde upp den. Fällde ner den. Det var så vackert.
 
Jag smekte mjölkångaren. Först med blotta fingertopparna, sedan med ena handen, till slut med båda. Upp och ner. Upp och ner. Metallen värmdes upp under mina omslutande händer. Jag ville slicka på dig, men tordes inte. Det kändes som att du ville, men hur skulle jag kunna veta? Jag ökade istället tempot. Stönade försiktigt.
 
Sen körde jag in den. Stickkontakten. I väggen. Dina lampor började lysa. Jag öppnade luckan på ovansidan. SEN körde jag in den. Espressokapseln. Tryckte på knappen.
 
Åh herregud. ÅH HERREGUD! Rummet fylldes av en doft. Men det var inte bara en doft. Det var en upplevelse. Jag ryste. Slog knut på mig själv. Skälvde. Munnen började vattnas likt ett sjunkande skepp.
 
Hällde upp en skvätt mjölk i en mugg. Förde den mot mjölkångaren och lät det spruta. Åh herregud, vad det sprutade! Mjölken förvandlades till ett fluffigt moln av lycka och välmående. Tog fram en trasa, smekte återigen ditt rör. Torkade upp en droppe vitt som lagt sig på köksbänken.
 
Förenade mjölk och espresso i ett glas. Det slog gnistor framför mina ögon. Jag kunde inte tro att det var sant. Det var som en film. Glaset svävade mot min mun. Sen blev allting svart.
 
Jag vaknade upp med dig bredvid mig. Du sov fortfarande. Jag viskade till dig att du är mitt allt.

RSS 2.0