<

Känn ingen sorg

 
"Fy fan...". En tjej med gråtsvullet ansikte är på väg mot toaletten. Gänget som hängde kvar för att titta på eftertexterna och lyssna på lite mer Håkan har precis kommit ut från biografen. Jag kan inte prata. Jag är rädd att rösten inte håller för det. Att den skulle börja darra.
 
Det är lätt att släga sig med ord. "Känn ingen sorg" har beskrivits som "en emotionell resa genom ett sommargöteborg". Det säger absolut ingenting. Tills man har sett filmen.
 
Både mörka och ljuva känslor får ta plats i filmen som är baserad på Håkan Hellströms låttexter. Hans ande vilar över alltihop. Ramar in det. Redan vid filmens allra första sekvens har jag gåshud. Det går inte att stå emot. "Visa vid vindens ängar". Göteborg.
 
Men låt mig vara lite kritisk också. Flera recensenter har menat att Håkanreferenserna har varit så många att det kändes krystat. I ett fåtal fall tyckte jag det också. Men det känns som en småsak. Värre är det att titta på filmen ur ett genusperspektiv. De kvinnliga karaktärerna känns tröttsamt platta, som de så ofta brukar vara. Vi har den sexiga mansslukerskan och så har vi den kampsportande och inte lika sexiga tjejen som huvudpersonen EGENTLIGEN borde vara med.
 
Men fortfarande: Håkan.
 

4/5


Kommentarer
Postat av: Flickjakel

Jag läste din blogg för några år sen!

Och idag, handlade jag toalettpapper. Av märket edets!
Och då kom min vän att tänka på att jag någon gång länkat en video där ngn recenserade edets runkpapper!

Och efter mycket letande, hittade vi denna video!

När jag sen gick in för och se om din blogg fortfarande fanns kvar och insåg att den gjorde det, då blev jag sjukt glad!

Ville bara berätta detta & jag kommer nu börja läsa din blogg igen!

Over & out! :)

2013-08-08 @ 00:58:43
URL: http://flickjakel.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0