<

Har du druckit din kaffe idag?

 
Jag tycker det är viktigt att alla dricker sitt kaffe. Det kan bli så himla fel när folk inte dricker sitt kaffe.
 
Häromdagen såg jag en busskur där ena glasrutan var krossad. Tänk om den här förövaren hade druckit sitt kaffe ordentligt. Då hade detta aldrig behövt hända.
 
En annan dag såg jag en person gå på gatan. Hon drog benen bakom sig. Ögonen halvöppna. Hur kan man göra så här mot sig själv, tänkte jag. Det är ju bara till att dricka lite kaffe. Hur svårt kan det vara?
 
Så sent som för en halvtimme sen hörde jag en kamrat säga "jag är trött, annars bra". När jag frågade varför han är trött sa han att han hade sovit för lite. Två meter bort stod en kaffeautomat. Två. Meter. Jag ville bara ruska om honom, krama honom, upplysa honom. Allt på samma gång. Du behöver inte sova mer, du behöver bara gå två meter, ville jag säga. Men det kom aldrig fram.
 
Om man säger att kaffe är lösningen på så gott som alla problem betraktas man som en outsider. Som en idiot. Folk vägrar öppna ögonen och se sanningen. Trötthet är en social konstruktion. Det är en illusion, en trollformel som påverkar oss alla, men som vi med enkla medel kan bryta oss ur.
 
Tänk tillbaka på din barndom. Vad sa föräldrarna till dig när du gäspade? Just det. "Gå och lägg dig!". Du har ända sedan du var liten blivit INDOKTRINERAD i sömnreligionen. Troligtvis har du aldrig hört en enda kritisk röst i frågan.
 
Men nu vill jag ge dig chansen att tänka om. Att börja om på nytt. Jag var själv skeptisk till en början, men nu när jag har sett ljuset så vet jag att kaffet finns där, och jag vet att den älskar mig. Vet ni vad det bästa är? Det är att kaffet älskar dig också. Det spelar ingen roll vem du är. Alla kan dricka kaffe.
 
Kaffe.
 
Drick det. För allas bästa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0