<

Rhodosraggarna

Jag blev anklagad för att ha "Rhodosraggarstilen" häromdan. Det som åsyftades var min djupt urringade t-shirt, samt det faktum att jag aldrig hade kunnat bli en bra hipster (det vill säga: se bra ut med pipa plus jätteskägg). Vi skojade lite och sen var det inget mer med det.
 
Några dagar senare hittade jag de RIKTIGA Rhodosraggarna. När de inte är på Rhodos hänger de tydligen på Summerburst (en festival för elektronisk musik, red:s anmärkning till alla 40-plussare).
 
De är as, Rhodosraggarna. Vidriga jävla as.
 
Av alla Rhodosraggare jag såg på Summerburst så var det en som stack ut. Han var Rhodosraggrigare än något annat jag någonsin har sett. Vi kan kalla honom Pelle.
 
Pelle stod i barområdet. Han såg ut att vara tagen direkt ur någon parfymreklam. Bar överkropp. Solbränd. Kortklippt. Jag ville strypa Pelle. Pelle var störig. När som helst kunde man flyga en meter eller två för att Pelle genom att knuffa någon hade skapat en dominoeffekt. Ibland medvetet, ibland omedvetet. Det är klart att man får räkna med trängsel på festival, men det var få som visade på ett så onödigt aggro beteende som Pelle.
 
Pelle ville bilda moshpits nästan hela tiden. Pelle puttade undan alla som stod där han ville ha sin moshpit. Pelle glad. Pelle leka pajas. Pelle dansa i ring. Pelle skaka öl. Pelle spruta överallt. Pelle glad.
 
Öl i Simons hår. Simon arg.
 
Simon knyta näven i fickan.
 
Vad skulle det tjäna till, liksom? Hade han slutat hålla på om jag sagt till? Det hade blivit tjafs. Och man orkar ju inte tjafs på en festival där man ska vara glad.
 
Så jag nöjde mig med att gå en bit därifrån. Ooooooch där träffade jag nästa gäng med barbröstade Rhodosraggare. Som knuffades. Och sprutade öl.
 
Jag hatar det där. Att det (nästan) ses som okej för män att bete sig aggressivt och hänsynslöst. Det var inte någon som höjde på ögonbrynen, direkt.
 
Död åt Rhodosraggarna.
 
Så här såg vi ut när vi var glada, i alla fall.

Guetta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0