<

Best of: gamla utkast

Det är inte alla texter som får äran att publiceras på denna utomordentligt extraordinära fantastiska webbdagbok. En del får webbläsarfliken stängd efter första meningen, medan andra hinner komma ur fosterstadiet innan författaren, det vill säga jag, trycker på knappen "spara till utkast".
 
Det ligger en hel del inlägg i den där mappen. Det här skrev jag den 6 december 2012, under rubriken "Vet ni hur man hade kunnat få mer spänning i vardagen?":
 
"Jo, man hade kunnat räkna ut hur många som dör av cigaretter varje år för att sedan låta tobaksbolagen tillverka en motsvarande mängd cigaretter med sprängmedel i. Dessa cigaretter läggs sedan i slumpmässigt utvalda paket. Fatta vad spännande det hade blivit! Någon i krogkön står och fipplar med cigarett och tändare och man ba: "TAKE COVER, IT'S GONNA BLOW!!!!" och så slänger man sig"
 
Längre än så hann jag aldrig. Men idén tilltalar mig fortfarande. Om vi ändå alla ska dö, varför inte göra det fort? Det optimala vore om vi hade haft någon sorts supercigarett som kan räkna ut exakt vid vilken tidpunkt en rökare (eventuellt) skulle ha dött av vanliga cigaretter och precis då, inte förr och inte senare, gått in i self destruct mode.
 
Eller så hade cigaretten bara varit ofarlig och aldrig haft ihjäl någon. Men det hade ju varit ofantligt tråkigt.
 
"What doesn't kill you makes you boring"
- Kelly Clarkson, 2011
 
Det här bör man alltså INTE prova på! Kontext? Rhodos 2008. Jag tyckte uppenbarligen att det var en kul grej att äta, snorta och lyssna till kompisarnas cigg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0