<

Jag är inte bitter, men...

I helgen blev jag atombombad.
 
Så här var det:
 
Vi spelade Risk. Närmare bestämt Risk 2150. Det är samma sak som Risk. Fast i framtiden. Så pass långt fram i framtiden att man kan kolonisera månen och undervattensstäder. Tyvärr kan man även atombomba varandra. Om man har investerat i en "nuclear commander", vill säga.
 
Som det här. Fast i framtiden.
 
Det hade inte jag gjort. Nej, jag tänkte att jag skulle vinna med fair play. Med diplomati. Med ÄRA!
 
Jag tänker inte nämna några namn. Men om vi säger så här: lag Svart bestod av Lowe-idioten och Richnörd. Det kanske är deras riktiga namn, eller så är de inte det. Vem vet? Jag vet. Nåväl: lag Svart hade investerat i en "space commander" och koloniserat hela månen. Det gav dem en herrans massa poäng.
 
Inför sista omgången hade jag gjort upp en plan. Jag skulle ta över samtliga undervattensstäder, samtidigt som jag skulle flyga upp till månen och förstöra månkontinenterna. Och jag hade sparat på mig en massa specialkort för att försvara mig.
 
Allting gick enligt plan. Jag var fucking Poseidon. Ägde vattnet. Ägde Oceanien och stora delar av Asien. Min största rival hade förlorat sitt månfäste. Och jag lyckades försvara mig mot deras attacker.
 
Sen var det lag Röds tur. Lag Röd kan ha bestått av Erik-aset och Paxel. Inför sista omgången hade jag slutit en pakt med lag Röd. De skulle inte röra mina områden i utbyte mot att jag inte attackerade dem i Sydamerika. Till saken hör också att lag Röd inte hade någon som helst chans att vinna. De var för små, helt enkelt.
 
Så jag tänkte: varför inte ta ett par extra områden i Nordamerika (OBS inte Sydamerika), för att säkra min vinst liksom? Ja, det är ju lag Röd som hänger där, men de kan väl ändå inte bry sig om de ändå inte kan vinna?
 
Det gjorde de. För de spelade inte ut ett atombombskort. De spelade ut två. Som förstörde tre av mina "undervattenskontinenter". "Du attackerade oss i Nordamerika" sa de. "Det var inte dealen" sa de. Och så hånskrattade de mig rakt upp i ansiktet.
 
Alltså, jag är inte bitter. Men om man sitter på två atombombskort så får man väl för bövelen säga det innan man låter sig attackeras? Har ni någonsin hört talats om en supermakt som ba "näää men vi har inga kärnvapen" och så har de det? Nä, just det. Det är inte okej. Det är inte rätt.
 
Lag Svart lyckades ta tillbaka alla områden på månen. Jag förlorade med två poäng.
 
Vet inte riktigt hur jag ska komma över det här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0