<

Här rasar han – mot smörknivsslarvet

24-åringen om diskbänkschocken: "det är obegripligt"

 
Det blir allt vanligare med använda smörknivar i direktkontakt med diskbänken, det visar en ny undersökning från Smörknivsförbundet, SKF. Slarvet har ökat med 43 procent jämfört med förra året, något som märks inte minst ute i hushållen.
   – Diskbänken var halare än vanligt, och sen insåg jag att den var helt nedkladdad av margarin, säger Simon, 24.
 
Enligt en poliskälla ska det vara Simons flickvän som ligger bakom dåden. När vi når Simon med uppgifterna blir han chockad.
   – Jag hade verkligen ingen aning, säger han. Det är obegripligt. Hur kan hon göra så? Jag menar, diskhon är precis bredvid. Hon hade lika gärna kunnat lägga smörknivarna där.
   Polisen vill inte kommentera uppgifterna, åtminstone inte officiellt.
   – Vi kan inte kommentera enskilda fall, säger Krille Berglund, vakthavande generalbefäl i piketstyrkan Västra Götalands läns ordningshavarvakt. Däremot kan jag säga att det i just det här fallet råkar vara Simons flickvän som lägger smörknivarna på diskbänken. Ellinor heter hon. Bra tjej i övrigt, men herregud, det här med smörknivarna är inget jag kan stå bakom. Det är tråkigt med kladdiga diskbänkar.
 
Problemet allt större
Och siffrorna håller med konstapeln: under en ospecifierad femårsperiod har smörknivsproblematiken ökat med 178 procent, omräknat i volym smör. Jan Krölstork, som arbetar på ett forskningsinstitut i Burma, har åsikter i frågan.
   – En gång hade jag smör på mackan, jag tror det var förra sommaren, 2011. Eller förlåt, 2012 menade jag såklart. Eller? Jag vet faktiskt inte. Det kan ha varit den gången när Bert var här och sov över. Men det är inte säkert.
 
Politikerna: "finns inget att göra"
Det finns idag inga lagar som reglerar förvaringen av använda smörknivar. Men Socialdepartementet har trots det tillsatt en utredning för att undersöka möjligheterna till att tillsätta en utredning för att reda ut smörknivslagarna.
   – Vi måste se över våra rutiner, säger Gustaf Prygel som är entrepenör inom tjänstesektorn.
Diskbänken kommer alltså att förbli kladdig ett tag till.
   – Det är jättetråkigt. Jag hoppas att vi alla kan lära oss något av det här så att inte andra råkar ut för samma sak, säger Simon och börjar storgråta. Som ett litet barn.
 
Timon Kringla

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Asså jag älskar dessa artiklar om obetydliga saker xD

2013-10-30 @ 13:16:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0