Höst

 
 Det är ju inte riktigt höst än. Det är ju bara om nätterna man drar åt sig jackan lite extra. Inget konstigt med det.
 
Men det är nya tag, i alla fall. Ett nytt läsår. Ett nytt jobb. Nya vänner. Någon har gift sig. Någon har dött. Livet virvlar likt löven i vinden och det känns som att allting börjar här. Hösten. Även om det inte riktigt är höst. Inte än. Jag menar, solen lyser ju fortfarande! Ibland! Hallå!
 
Är vi på väg in i en dvala? Ibland känns det så. Ett häftstift har stuckit hål på den där bubblan man så lätt blåste upp under sommaren, den där bubblan av spänning och lust. Luften sipprar ut, andetag för andetag. Desperat försöker vi hitta sätt att hålla den vid liv. Vi blåser in biobesök, utlandsresor och bowlingserier. Vi lindar in oss i filtar och sätter oss på en uteservering i ett tappert försök att neka hösten inflytande över våra liv. Men löven fortsätter falla ändå.

Simon talar ut om profilbildssuccén

 

"Plötsligt vällde gillningarna in"

 

Simon kunde knappt tro sina ögon

 
Insatserna från Kungen, Rikspolisstyrelsen och advokaterna lönade sig. Nu är det äntligen möjligt att gilla Simons profilbilder igen.
– Jag kan knappt fatta det, säger en överlycklig Simon, 24, snart 25.
 
Som vi har berättat tidigare har Simons profilbilder haft ca 99 procent färre gillningar än vad de borde ha enligt stilighetsindex 2013. Flera parter har kopplats in för att ta reda på varför, bland annat misstänkte polisen att det låg terroristverksamhet bakom avsaknaden av gillningar.
   Men nu verkar det alltså ha löst sig.
– Jag lade upp en ny profilbild från ett bröllop jag var på i helgen, säger Simon, 24, snart 25. Jag hade inga förväntningar egentligen, men plötsligt vällde gillningarna in. Man kunde nästan tro att jag hade lagt upp en bild från en sån där "modell-för-en-dag-studio" på en smal tjej i 20-årsåldern med stora ögon, haha!
 
Polisen: hotet avvärjt
Nu tar flera parter åt sig äran för vändningen i gillningsstatistiken.
– Våra hackers har ägnat all sin tid åt att hitta terrornätverkets servermegaflopsenhet för att karantänisera DDoS-viruset som vi tror kan ha orsakat det systemfel som blockerade gillaknappen på Simons profilbilder, säger rikspolischefen Bruno Buxbom. Hotet är avvärjt.
Men Simons advokat Claes Framfall är av en annan åsikt.
– Polisen har säkert gjort ett bra jobb, men det är framför allt mina hot om stämningar som påverkat förövarna. Det är klart att om man sysslar med olaglig verksamhet så vill man ju inte bli stämd, och då rättar man sig efter oss jurister.
 
Fortfarande inte nöjd
Trots den dramatiska ökningen i antalet gillningar är Burmas utrikesminister Long John Johnsson fortfarande inte nöjd och kräver att fler ska gilla.
– Det är en skam för Sverige och Europa, men framför allt för oss burmeser att inte fler än futtiga 52 personer har gillat den här bilden, säger ministern. Själv har jag skrivit ut den och hängt upp den på kylskåpet. Om inget drastiskt händer blir vi nog tyvärr tvungna att överklaga det här till EU-domstolen.
 
Timon Kringla

RSS 2.0