<

Nyårsevangeliet

 
 
Luk 2:1-20

Vid den tiden utfärdade kejsar Carl XVI Gustaf en förordning om att hela världen skulle fira nyår. Det var det första nyårsfirandet, och den hölls när ingen alls var ståthållare i Syrien. För där var det inbördeskrig.
 
Alla gick då till Systembolaget, var och en till sin stad. Och Simon, som genom sin härkomst hörde till Kungälvs hus, begav sig från Växjö i Småland upp till Västra Götaland, till Anders Holmenskölds (M) stad Kungälv, för att köpa sprit tillsammans med ingen särskild, som varken var hans trolovade eller väntade något barn.
 
Medan de befann sig där var tiden inne för honom att köpa en flaska skumpa, och han köpte den där, och lindade in flaskan i en systemetpåse och lade den i en kundkorg, eftersom det inte fanns plats för dem inne i härbärget. Ingen vet varför Simon ville lägga in sin flaska på ett härbärge.

Plötsligt stod Systembolagets vd Magdalena framför dem och hennes härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men hon sade till dem: "Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en flaska skumpa köpts åt er i Anders Holmenskölds (M) stad, den är jättegod, typ Messiasgod. Och plötsligt var där tillsammans med vd:n en stor himmelsk här som prisade alkoholen:
 
"Ära i höjden åt skumpa och på jorden fred åt dem han har utvalt."
 
Ja, nä, nu får det räcka med alkoholglorifiering. Sämsta blogginlägget någonsin. 0/5.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0